ioana-popescu

5 decembrie 2009

Fara titlu

Filed under: Diverse —— ioana-popescu @ 18:46

Am plecat azi de acasa sa imi fac cumparaturile. Am trecut pe langa Sexi Shop-ul care in trecut era magazinul de pantofi al lui Mihai Albu , pe langa niste oameni obositi, grabiti, unii veseli, ca totusi azi e sambata. Destinatia mea era Carrefour Unirea. Pe la Galeriile Dalles , unde inca cred ca se mai poate gasi cartea mea, de fapt, inainte de ele, se afla o cruce. A unor persoane care au murit la revolutie . Niciodata nu m-am uitat prea atenta, pentru simplu motiv ca nu suport tot ce e legat de ideea de moarte: cimitire, cruci, sicrie;imi fac frica, ma paralizeaza… Am trecut cu privirea si m-a frapat faptul ca o batranica imbrobodita, curata de zor o piatra alba – crem, pe care se odihnea crucea respectiva… Curata asa de grijuliu piatra aia alba, asa cum un impatimit de curse isi spala masina, de exemplu. Am intors privirea, gandul meu a trecut de la batranica si de la cruce, la un afis colorat unde radeau Crin Antonescu si Geoana, apoi spre o reclama la masini, si apoi o recalama cu Basescu, preferatul meu, dupa cum bine stiti.

Am ajuns si la Unirea, mi-am incarcat doua plase cu lucruri de care aveam nevoie neaparat si lucruri de care nu aveam nevoie neaparat, si am plecat, tot pe jos, ca sa respir aer curat – si oricum, era doaro statiede mers – inapoi inspre casa. Inapoi spre magazinele cu bijuterii unde un VERTU superb imizambea malitios din vitrina, si apoi spre Galeriile Dalles, pline de carti scumpe su frumoase- lucru care m-a facut sa ma gandesc la ce mi-a spus Aless despre pasiunea comuna pe care eu si tatal lui o avem, cartile, si apoi , ciudat, dau cu ochii de aceeasi babuta…Babuta care spala prima piatra in urma cu peste o ora, terminase acum cu pietrele si spala pe jos in fata crucii… Sincer m-am cutremurat. Cine oare era pentru ea cel ce simboliza crucea aia aproape de kilometrul 0?

Nu stiu , dar as vrea, din tot sufletul meu, ca sa nu fie degeaba efortul celui care a murit acolo, si care timp de 20 de ani a fost ingrijit probabil de mama lui , ajunsa sarmana, rupta, slaba, cocarjata, aproape , foarte aproape de el…

As vrea ca daca iese Base, caci el sper sa iasa, el este totusi optiunea de mai bine, as vrea ca lumea chiar sa traiasca mai bine. Si femeia aia care spala crucea sa aiba o haina groasa si cizme in picioare.

Lasă un răspuns

(insereaza codul din stanga)

© 2018 ioana-popescu   Powered by WordPress MU.
Hosted by www.weblog.ro

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X